(ФОТО) Охрид како од бајките

Охрид

Охрид заблеска во Новогодишниот сјај. За украсувањето на централното градско подрачје преку јавен повик ангажирана беше фирмата „Металват. Украсени се улиците „Македонија“ и „Македонски Просветители“, градскиот кеј и градскиот плоштад „Св. Климент Охридски“.

Украсување на булеварот „Туристичка“ и останатите сообраќајници во градот се искористија светлечки реквизити кои се во сопственост на Општина Охрид. Истите беа поставени од екипите на ЈП „Охридски Комуналец“.

Општина Охрид подготви богата музичка програма за прослава на Новата 2022 година, на која ќе настапат бројни домашни естрадни уметници.

Nova_Godina_2022_20211224021
Nova_Godina_2022_20211224013
Nova_Godina_2022_20211224001
Nova_Godina_2022_20211224002
Nova_Godina_2022_20211224018
Nova_Godina_2022_20211224003
Nova_Godina_2022_20211224004
Nova_Godina_2022_20211224007
Nova_Godina_2022_20211224010
Please follow and like us:
Tagged