(ВИДЕО) Ново откритие на Бугарите: Никола Тесла имал бугарски корени

Свет

Еден од најзначајните научни умови во историјата на човештвото, Никола Тесла, е починат на денешен ден – 7 јануари 1943 година, а по повод таа годишница, на големиот научник му беше посветена емисија во Бугарија.


Во програмата „Операција Историја“ порачаа дека Никола Тесла имал бугарски корени, а таквото тврдење го темелат врз тоа, како што велат, крштеницата на Тесла била на чист бугарски јазик.извор: Република

Please follow and like us:
Tagged