Силен земјотрес почувствуван во Охрид

Охрид

Земјотрес со јачина од 5.5 степени според Европската макросеизмичка скала вечерва ги вознемири граѓаните на Македонија.

Епицентарот на земјотресот е во Лерин, соседна Грција, и бил на 10 километри длабочина.

Земјотресот се почувствувал и во Албанија, Косово и Црна Гора.

После овој земјотрес, следеа уште неколку други потреси од кои еден со јачина од 4.2 степени.

Please follow and like us:
Tagged