(ВИДЕО) По силниот земјотрес Битола вечерва во паника – распукани ѕидови, битолчани на улици

Македонија

По првичниот силен земјотрес со интензитет од 5,5 степени според Рихтер, во Грција следуваа уште неколку земјотреси со интензитет од над 3 степени, а еден и со 4,2 степени според Рихтер.

Земјотресот се почувствува во цела Македонија, но Битола е вистински погодена.
Битолчани за Република сведочат дека во куќите, но особено во зградите распукале ѕидовте, па планираат ноќта да ја минат под отворено небо.

извор: Република

Please follow and like us:
Tagged