Запален василичарски оган во водите на Охридското Езеро

Охрид

Кај музејот на вода кај Заливот на коските, на атрактивен начин под вода, членовите на Нуркачкиот центар АМФОРА по трет пат го запалија традиционалниот василичарски оган со кој ја најавија Стара нова година.

На богатата трпеза беа испечените колбаси и квалитетно македонско вино.

Со ова членовите од Нуркачкиот центар АМФОРА на православните христијани им ја честитаат Стара нова година и Василица како и престојните празници Богојавленије Водици и Св. Јован крстител -денот на рибарите.

Видеото може да го погледнете ТУКА

Please follow and like us:
Tagged