(ВИДЕО) Конфликтот во Украина ќе се одрази врз туризмот, хотелите спремни да прифатат бегалци

Охрид

Руско-украинската војна ќе влијае негативно врз туризмот во земјава, велат хотелиерите во земјава.

Туристичките работници велат дека туристите од Украина биле присутни во градот во договор со локални туристички агенции, но и преку туристички агенции од регионот.

Доколку има потреба, хотелските капацитети на охридско-струшката ривиера подготвени се да прифатат бегалци од Украина.

Please follow and like us:
Tagged