Концерт во пресрет на големиот христијански празник Велигден

Култура Охрид

Во пресрет на големиот христијански празник Велигден, во сабота, на 23-ти април 2022 година, со почеток во 19 часот на малата отворена сцена во близина на ТЦ „Амам“ ќе се одржи Велигденски концерт.

На празничниот настан ќе настапат членовите на КУД „Гердан од бисери“, хорот „Весели Бисерчиња“ и ансамбл „Билјана“.

Концертот е под покровителство на Општина Охрид.

Please follow and like us:
Tagged