Традиционален Велигденски фолклорен концерт утре во Велгошти

Култура Охрид

Утре, на Велигден, во црквата ,,Св. Петка” со почеток во 11 часот, КУД „Илинден“, Организација на жени од село Велгошти заедно со Месната Заедница ќе го организират традиционалниот Велигденски фолклорен концерт.

Покана до сите да уживаат во богатата културно уметничка програма и изведбата на македонските традиционални ора и песни, збогатено со коктел организирам од жените од с. Велгошти.

За многу години!

Please follow and like us:
Tagged