(ФОТО) Охриѓани и гостите уживаа во Велигденскиот концерт

Култура Охрид

Вечерва на мини амфитеатарот кај трговскиот центар „АМАМ“, под покровителство на Општина Охрид се одржа Велигденски концерт.

Деведесет минутниот концерт се рализира по иницијатива на КУД „Гердан од Бисери“ и „Ансамбл Билјана“

Присутните уживаа во изведбата на Велигденската воскресителна песна од страна на хорот „Весели Бисерчиња“ и во препознатливите сплетови Водарки и Тресеница, а забавата продолжи со изведба на охридски староградски песни, објави на својата Фејсбук страница градоначалникот на Охрид, Кирил Пецаков.

Please follow and like us:
Tagged