Села: Нам не ни треба премиер Албанец, туку човек што ќе ги решава проблемите

Македонија

Зијадин Села, лидерот на Алијанса на Албаците, за денешен Утрински брифинг вели дека Али Ахмети го смета за еден голем политички лажго кој на избори оди со многу големи ветувања.

-На пример, рече дека ќе има премиер Албанец. Нам не ни треба премиер Албанец, со албанско име и презиме, туку човек што ќе ги решава проблемите. Иднината на Македонија не се крои од Мала Речица или Зајас. Ако сакаме да мериме, треба да погледнеме што се инвестирало. Таму, се крои корупција, се кројат судии и обвинители, и да, ДУИ треба да си оди во опозиција. ДУИ стануваат коцкари и сакаат да формираат фирма која би правела државна лотарија а која би била како крило на ДУИ. Оттука е јасно дека ние немаме правна држава. Оти да објави Владата конкурс за таква фирма во рамките на Лотарија на Македонија пред законот за игри на среќа да помине не е во ред, вели Села.

Села вели дека Ахмети е класичен манипулатор и дека не може да предводи зелена агенда некој кој владее со општини каде што има најмногу дива сеча или се палат трски. Села ја толкува зелената агенда како нешто со што Ахмети би можел да излезе на избори.

извор: Република

Please follow and like us:
Tagged