Aрхеолози од Швајцарија, Германија и Полска ќе работат на подводни истражувања на локалитетот Врбник кај Струга

Регион

Aрхеолози од Швајцарија, Германија и Полска ќе работат на подводни истражувања на локалитетот Врбник кај Струга.

Целта е да се истражи праисториската наколна населба и нејзините културолошки слоеви.

Заинтересираните, по завршувањето на истражувањата, ќе можат со потребна опрема да го посетат локалитетот.

извор: Република

Please follow and like us: