Нова хоризонтална сигнализација на градските сообраќајници

Охрид

Општина Охрид како дел од предвидените програмски планови за одржување на сообраќајната сигнализација, во текот на наредните денови ќе реализира активности за хоризонтално обележување на улиците на територија на општината.

Активностите ќе се одвиваат во вечерните часови кога на сообракајниците гравитира значително намален број на возила.

Се упатува молба до учесниците во сообраќајот да ја почитуваат поставената сигнализација која ќе биде поставена во текот на теренските активности и да ја прилагодат брзината на движење.

Please follow and like us:
Tagged