Градоначалникот Пецаков оствари средба со градоначалничката на Измит, Фатма Каплан Хуриет

Охрид

Протоколарна средба, денес, оствари градоначалникот Кирил Пецаков со градоначалничката на Општина Измит, Република Турција, Фатма Каплан Хуриет.

На средбата беше потенцирана веќе добрата воспоставена соработка помеѓу Охрид и институциите и општините од Турција. Соговорниците разговараа за размена на искуства во областа на туризмот, но и за воспоставување соработка и во други области.

Договорено беше да се организира и возвратна посета на Измит од страна на делегација од Општина Охрид со цел унапредување на меѓусебната соработка.

Izmit_26072022001
Izmit_26072022002
Izmit_26072022003
Izmit_26072022004
Izmit_26072022005
Izmit_26072022006
Izmit_26072022007
Please follow and like us:
Tagged