Димитриевски: СДСМ веќе не е партија, туку приватна фирма

Македонија

Градоначалникот на Куманово, Максим Димитриевски, во летното издание „Click21“ на ТВ21 посочи дека СДСМ повеќе не е партија, туку приватна фирма.

Тој додаде дека се уште се чувствува социјалдемократ, но за жал не е во таа партија поради тоа што донеле едногласна одлука и го исклучиле од партијата.

-Не заврши постапката, но тие си донесоа одлука бидејќи тоа не е партија, тоа е приватна фирма. Функционира како акционерско друштво, ги држат позициите, вели Димитриевски.

извор: Република

Please follow and like us:
Tagged