Првото новороденче Новата година во Охрид е машко

Охрид

Во Општата болница во Охрид вечерва во 20 часот и 55 минути на свет дојде првото новороденче во Новата 2023 год.

Станува збор за машко дете тешко 3450 грама и долго 53 см.

Дознаваме дека мајката (18) е од Кичево и ова и е прво дете.

Please follow and like us: