(ФОТО) Охрид празнично украсен за Водици

Охрид

Во пресрет на Богојавление-Водици, ЈП Охридски Комуналец со многубројни активности поврзани со чествувањето, објави градоначалникот Кирил Пецаков на својата официјална фејсбук страница.

Украсено градското пристаниште од каде ќе биде положен Светиот крст

Украсено централното градско подрачје со верски знамиња

Поставени метални огради за безбедно движење кај градското пристаниште

️Јавната чистота на највисок степен како што му доликува на Охрид пред одбележувањето на најмасовната црковно-културна манифестација, напиша градоначалникот Пецаков.

Please follow and like us:
Tagged