Вработените во здравството се’ уште не зеле плата

Македонија

Револт кај вработените во здравството. Тие не зеле плата ни денеска, со што се пробива законскиот рок за исплата на плата. Видни доктори од земјават својот револт веќе почнаа да го искажуваат преку социјалните мрежи. Тие отворено пишуваат дека ова се случува прв пат до олку да доцни исплатата на плата.

извор: NEWS1.MK

Please follow and like us:
Tagged