ТК „Хваранг Фист“ Охрид учествуваше на 10-тиот RAMUS SOFIA OPEN

Охрид Спорт

На 18.03 сабота Таеквондо клубот Хваранг Фист од Охрид учествуваше на еден на најдобрите турнири во Европа, 10th RAMUS SOFIA OPEN.

Во конкуренција од над 1000 натпреварувачи, ТК Хваранг Фист учествуваше со 3 натпреварувачи кои покажаа одлични борби, но за жал не успеаа да стигнат до борбите за медал.

Едноставно ждрепката не беше на наша страна и уште во првиот круг нашите претставници се сретнаа со фаворитите во своите групи. Големо искуство на само една недела пред нашиот турнир Охрид Опен 2023 во Сабота на 25 Март, велат од клубот.

Please follow and like us: