На местото од запалената трска кај Калишта, ќе никне мотел

Регион

Полека се разјаснуваат мотивите за палењето на трската покрај Охридско Езеро на потегот меѓу Калишта и Струга, објавува ako.mk

Невладини организации и неформални граѓански здруженија откриваат документи според кои се гледа дека овој простор на самото охридско карајбрежје, со тампонирање се планира дури да се зафати дел и од езерото, е наменет за бизнис интереси на луѓе блиски до ДУИ, односно се планира изградба на мотел.

Прочитајте повеќе овде ako.mk

ОХРИД 24

Please follow and like us:
Tagged