Ќе се менуваат македонските банкноти – се додава „Северна“

Македонија

Со одлуки објавени во „Службен весник“ потпишани од гувернерката Анита Ангеловска-Бежовска, банкнотите од 10 и 500 денари ќе го добијат новото име на Народната банка.

„Народна банка на Република Македонија“, се заменува со зборовите „Народна банка на Република Северна Македонија“.

ОХРИД 24

Please follow and like us:
Tagged