За Заев платата веќе е над 500 евра

Македонија

Премиерот Зоран Заев вчера гостуваше во емисијата „Само вистина“ на Канал 5 телевизија и истакна дека платата во моментов веќе е над 500 евра.

Заев рече дека кај нас платата е над 500 евра, само што тоа не се потврдува статистички, баш поради тоа што некои фирми даваат дел од парите во готово.

– Верувам дека мерките кои што ќе ги носиме ќе ги поттикнат природно газдите, менаџерите да ги даваат легално сите пари. Ако ги даваат легално ние сме над 500 просечна плата во овој момент, изјави Заев.

ОХРИД 24

Please follow and like us:
Tagged