Совест:Граѓанска непослушност и протест доколку не запре спорната доградба на Али пашината џамија

Охрид

Граѓанска непослушност и масовен протест доколу до понеделник од надлежните институции не одговорат што се прави на Али пашината џамија најавија од здружението „Совест“.

Оттаму велат дека немаат  ништо против реставрацијата и заштитата на споменичното добро, но се против израдбата на минарето кое се планира да биде високо 32 метри.

Се обратиле и до премиерот кој ги уверувал дека тоа што се градело на Али пашина не било минарето, иако како што велат, на очиглед на целата јавност, во џамијата и понатаму се превземаат незаконски градежни работи.

ОХРИД 24

Please follow and like us:
Tagged