Никола Буџак: Што се смени со „Северна Македонија”, еве во Германија ми вратија документи, дипломи, уверение за положени испити во Македонија со образложение дека таква земја не постои

Охрид

Охриѓанецот Никола Буџак, кој живее и работи во Германија на својот фејсбук профил ги соопшти непријатностите со кои се соочил по промената на името на државата.

Ако се прашувате што се смени со „Северна Македонија” еве на пример во Германија ми вратија документи од сите мои дипломи, уверение за положени испити во Република Македонија уредно преведени и заверени на нотар со образложение дека таква земја не постои. Па сега да Ве прашам Вас сите во која земја дипломиравте Вие? Каде учевте Вие? Кои сте Вие?, напиша Никола.

ОХРИД 24

Please follow and like us:
Tagged