„Имам нешто да ти кажам“ – поетска ноќ во “Шила“ по повод светскиот ден на поезијата

Култура

Денеска, по повод светскиот ден на поезијата 21 март, со почеток од 20:00 часот во кафѐ и бар “Шила“ ќе се оддржи шестото издание на „Имам нешто да ти кажам“- поетско читање од
аматери-вљубеници во пишанот збор.

Ќе се чита авторска поезија и поезија од познати домашни и светски автори. Повикот за учесници е отворен. Може да чита секој што има своја поезија, и желба за читање.

Стихови денес ќе читаат: Анастасија Стојаноска; Тамара Танкоска; Јана Голабоска; Бисера Николоска; Михаела Протугер; Ана Филипче; Евамарија Баткоска; Климент Шиникоски; Теодора Николовска; Јован Цветкоски; Сретен Стрезовски; Славица Илиќ.

ОХРИД 24

Please follow and like us:
Tagged