(ФОТО)Има разлика:Мицкоски во Охрид се сретна со младите, Заев со Нефи

Охрид

Иста чајџилница, ист град, две различни слики.

На првата слика е лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски, кој на 02 Март беше во посета на Охрид. Тој прошета низ охридскиот пазар и старата градска чаршија, по што во една од чајџилниците седна да поразговара со младите околу проблемите со кои се соочуваат.

На втората слика е претседателот на СДСМ, Зоран Заев кој денеска беше во посета на Охрид. И тој прошета низ охридската чаршија и седна да испие чај во истата чајџилница во која седеше Мицкоски. Но наместо чајот да го пие со младите, Заев го пиеше со претседателот на локалниот огранок на ДУИ, Нефи Усеини. Најверојатно тема на разговор им била поддршката што Нефи Усеини и ДУИ треба да ја дадат за кандидатот за градоначалник на Охрид од СДСМ, Константин Георгиевски.

Има разлика.

ОХРИД 24

Please follow and like us:
Tagged