Македонскиот „воин“ Стефановски светски шампион во кик бокс

Спорт

Македонскиот кик боксер Даниел Стефановски го совлада својот противник Софијан Алилуше од Франција за светската титула ИСКА и стана светски шампион по К-1 правила до 81,5 килограми.

Даниел Стефановски живее и работи во Цирих, Швајцарија, каде што е и роден, а неговите родители по потекло се од Куманово. Тој во јавноста се појавува со македонските симболи.

ОХРИД 24

Please follow and like us:
Tagged