Силен земјотрес утрово ги вознемири охриѓани

Охрид

Силен земјотрес од 3.8 степени, утрово во 2:20 часот беше почувствуван во охридско-струшкиот регион.

Зeмjoтpecот беше со eпицeнтap на 4 километри источно од Мислешево, 6 километри источно од Струга.

Зeмjoтpecoт се случи на длaбoчинa од 2 километри под површината на земјата, а беше проследен со силно тресење и силен звук.

ОХРИД 24

Please follow and like us:
Tagged