(ФОТО) Охрид полн со туристи, но и со глутници бездомни кучиња – Власта нема решение

Охрид

Главниот туристички центар окупиран од кучиња скитници. 

Десетина кучиња постојано лаат и ги вознемируваат охриѓани и туристите.

Граѓаните се жалат на глутниците, кои ги има речиси насекаде на Градскиот плоштад, по чаршијата, парковите и улиците.

Општинските власти и покрај најавите за жал не најдоа сериозно решение за овој проблем. 

ОХРИД 24

Please follow and like us:
Tagged