Делегација предводена од Мицкоски утре на одбележување на Илинден во Ташмаруништа, Струга

Регион

Делегација предводена од претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски утре ќе присуствува на одбележување на празникот 2-ри Август, Илинден во село Ташмаруништа, Струга.

Во 10:40 часот ќе биде пристигнувањето во село Ташмаруништа, при што ќе положи свежо цвеќе на спомен обележјето на двата Илиндена. Притоа ќе ја посети и црквата Св. Архангел Михаил.

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски ќе има свое обраќање.

ОХРИД 24

Please follow and like us:
Tagged