(ФОТО) Ефектот од рампите во стариот дел на Охрид еднаков на нула: Сообраќаен хаос и блокирани улици

Охрид

Поставувањето на рампите во стариот дел на градот и новиот сообраќаен режим на локалната власт уште еднаш се покажаа како погрешно решение.

Улицата која води кон Горна порта е претворена во паркинг, а дополнително сообраќајот го кочат и автобусите кои и покрај забраната сепак сообраќаат натаму.

На проблемот реагираат и жителите од стариот дел на Охрид кои не гледаат никаков ефект од поставувањето на рампите.

ОХРИД 24

Please follow and like us:
Tagged