(ФОТО) Сонцето од Кутлеш се отстранува и од шахтите

Македонија

Симболот на првото знаме на независна Македонија, Сонцето од Кутлеш, од понеделникот не смее да стои на ниту еден споменик, ниту пак институција или јавно место. Ова е „запечатено“ со договорот од Нивици на кој се согласи македонската Влада во јуни минатата година.

Владата издаде и наредба до општините да го отстранат симболот на сите јавни места.

Денеска се отстрануваше од шахтите на улицата „Никола Кљусев“ кај МЕПСО во Скопје.

ОХРИД 24

Please follow and like us:
Tagged