(ФОТО) Гори шумата над селото Опеница

Охрид

Шумски пожар над охридското село Опеница. Од охридската против пожарна единица ја потврдја информацијата. За ОХРИД 24 велат дека на терен се со едно возило и тројца пожарникари, а има и екипи на шумското претпријатие.

Пожарот е видлив и од центарот на Охрид.

Ова е втор шумски пожар за кратко време во охридскиот регион. Претходно голем пожар имаше над селото Велмеј.

ОХРИД 24

Please follow and like us:
Tagged