(ФОТО) Пожарот во Опеница уште активен, го задуши цел Охрид

Охрид

Пожарот кај селото Опеница е уште активен, а чадот стигна и до Охрид на што граѓаните реагираат на миризбата. Граѓаните чекаат реакции од страна на градоначалникот Константин Георгиески како и од командирот на пожарната Спасе Прентоски кои цело време ги нема.

Очигледно надлежните воопшто не ја сфаќаат сериозно целата ситуација. Пожарот избувна попладнево, а првично на терен имало само тројца пожарникари.

Ова е втор шумски пожар за кратко време во охридскиот регион. Претходно голем пожар имаше над селото Велмеј.

ОХРИД 24

Please follow and like us:
Tagged