(ФОТО) Уште еден доказ за „блесокот“ во образованието: Прокиснаа таваните во охридската Гимназија

Охрид

Дел од училниците во општинското средно училиште „Св. Климент Охридски“ во Охрид прокиснаа. Дождот кој заврна попладнево направи проблеми во нормалното одвивање на наставата. Веднаш биле поставени легени и кофи за собирање на водата.

Инаку треба да се напомене дека мнозинството во Советот на Општина Охрид, предводено од СДСМ, на почетокот од месец Јуни со ребалансот на буџетот ги скрати средствата за реконструкција на кровот на ова училиште.

ОХРИД 24

Please follow and like us:
Tagged