(ФОТО) Верниците масовно се упатуваат кон манастирот во Калишта

Регион

Реки од народ вечерва се слеаја кон манастирот Рождество на Пресвета Богородица во Калишта.

Илјадници верници во колони чекаа за да влезат во овој христијански храм да запалат свеќа и да се помолат за здравје на чудотворната икона Богородица во црно, единствена во Македонија.

Се верува дека со молитва, мајката божја исцелува од сите неизлечиви болести, но и  ги дарува оние кои не можат да имаат деца.

ОХРИД 24

Please follow and like us:
Tagged