(ФОТО) Сонцето од Кутлеш се вееше на фудбалскиот натпревар помеѓу Охрид и Лабуништа

Охрид

Навивачката група „Рибари“ од Охрид денеска на фудбалскиот натпревар помеѓу Охрид и Лабуништа повторно го развиори знамето со Сонцето од Кутлеш.

Се чини дека власта на СДСМ со забраната за користење на овој симбол, која произлезе од Преспанскиот договор, како да ги поттикна граѓаните повеќе да го користат Сонцето од Кутлеш.

Инаку колку за потсетување, пред три недели поради користење на симболот на фудбалски натпревар во Волино, дојде до поголем инцидент при што неколку жители на селото беа приведени во полициската станица.

ОХРИД 24

Please follow and like us:
Tagged