Втор месец од кога почна учебната година, а учениците во Вевчани се без наставник по географија

Регион

Ветениот фински модел на образование никако да профункционира во општинското основно училиште „Страшо Пинџур“ Вевчани, реагираат од ВМРО-ДПМНЕ ОК Вевчани.

Оттаму информираат дека веќе втор месец од кога почна учебната година, а учениците се без наставник по географија.

– Како ќе ја надоместат пропуштената настава, а нѐ е поради нивна вина?! До кога ќе се жртви децата заради партиските пазарења околу вработувањето на наставник по географија? Во Вевчани има неколку дипломирани професори по географија или можеби се чека да се донесе од надвор, како со случајот по македонски јазик и литература, прашуваат од ВМРО-ДПМНЕ ОК Вевчани.

Ветениот фински модел на образование никако да профункционира во општинското основно училиште „Страшо Пинџур“…

Posted by ВМРО – ДПМНЕ ОК Вевчани on Wednesday, October 9, 2019

ОХРИД 24

Please follow and like us:
Tagged