Македонските граѓани месечно зборуваат по 3,5 часа на мобилен и по 30 минути на фиксен

Според најновите податоци на Агенцијата за електронски медиуми, во првите три месеци од годинава преку мобилен се реализирани 1.338.211.097 минути разговор, или во просек секој од претплатниците зборувал по 702 минути, или 11,7 часа. Кон мрежи во странски држави се реализирани 3.475.486 минути разговор. Во првиот квартал годинава во државава се евдидентирани 1.897.408 активни претплатници […]

Повеќе