(ФОТО) Охриѓани се гушат: Мерните станици синоќа регистрираа високо загадување

Мерните станици синоќа покажуваа големо загадување на воздухот во Охрид. Според податоците од апликацијата „Мој воздух“ најзагадено повторно беше на мерната станица „Марко Цепенков“ со 560 ПМ10 честички на метар кубен, што е за десет пати повеќе од дозволеното. На мерната станица „Мирче Ацев“ беа измерени 285 ПМ 10 честички на метар кубен, а на […]

Повеќе