Ново поскапување на горивата од полноќ, ова се новите цени

Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги на Република Македонија донесе Одлука со која се врши зголемување на малопродажните цени на нафтените деривати во просек за 1,73 % во однос на одлуката од 28.04.2022 година. Малопродажните цени на бензините ЕУРОСУПЕР БС-95 и ЕУРОСУПЕР БС-98 се зголемуваат за 2,00 ден/лит, додека малопродажната цена на ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е […]

Повеќе

Горивата од полноќ поскапуваат – ова се новите цени

Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги донесе Одлука со која се врши зголемување на малопродажните цени на нафтените деривати во просек за 2,22% во однос на одлуката од 25.03.2022 година. Малопродажните цени на бензините ЕУРОСУПЕР БС-95 и ЕУРОСУПЕР БС-98 и на ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V), се зголемуваат за 1,50 ден/литар, додека малопродажната цена на ЕУРОДИЗЕЛ […]

Повеќе

ОГРОМНО ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА ГОРИВАТА, ова се новите цени

Регулаторната комисија за енергетика донесе одлука со која од полноќ драстично се зголемува цената на нафтените деривати. Според одлуката на РКЕ од полноќ, бензините поскапуваат за 5,50 денари/литар, а дизелот за 10,00 денари/литар. Ова се новите цени на горивата кои ќе важат од полноќ: Моторен бензин ЕУРОСУПЕР БС – 95 89,50 (денари/литар)Моторен бензин ЕУРОСУПЕР БС – 98 91,50 (денари/литар)Дизел […]

Повеќе

Горивата од полноќ повторно поскапуваат, ова се новите цени

Регулаторната комисија за енергетика донесе одлука со која цената на горивата од полноќ се зголемува. Малопродажните цени на бензините ЕУРОСУПЕР БС-95 и ЕУРОСУПЕР БС-98 и на ЕУРОДИЗЕЛ (ДЕ V) се зголемуваат за 1,50 денари/литар. Новата цена на ЕУРОСУПЕР БС-95 изнесува 84,00 ден/лит, на ЕУРОСУПЕР БС-98 изнесува 86,00 ден/лит, додека малопродажната цена на ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V) […]

Повеќе

Ново поскапување на горивата од полноќ

Регулаторната комисија за енергетика донесе одлука за цените на горивата со која истите од полноќ поскапуваат. Малопродажните цени на бензините ЕУРОСУПЕР БС-95 и ЕУРОСУПЕР БС-98, се зголемуваат за 1 денар/литар и со тоа малопродажната цена на ЕУРОСУПЕР БС-95 изнесува 79,50 ден/лит, додека малопродажната цена на ЕУРОСУПЕР БС-98 изнесува 81,50 ден/лит. Малопродажните цени на ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е […]

Повеќе

Од полноќ поскапуваат горивата: Ова се новите цени

Малопродажните цени на бензините ЕУРОСУПЕР БС-95 и ЕУРОСУПЕР БС-98, на ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V) и на Екстра лесното масло за домаќинство (ЕЛ-1), се зголемуваат за 2,00 денари/литар, во однос на малопродажните цени утврдени со одлуката за утврдување на највисоки малопродажни цени на нафтените деривати и горива за транспорт од 17.01.2022 година. Од полноќ малопродажната цена на […]

Повеќе

Од полноќ поскапи горива

Малопродажните цени на бензините ЕУРОСУПЕР БС-95 и ЕУРОСУПЕР БС-98, се зголемуваат за 0,50 денари/литар, во однос на малопродажните цени утврдени со одлуката за утврдување на највисоки малопродажни цени на нафтените деривати и горива за транспорт од 03.01.2022 година и со тоа малопродажната цена на ЕУРОСУПЕР БС-95 изнесува 75,50 ден/лит, додека малопродажната цена на ЕУРОСУПЕР БС-98 […]

Повеќе

Горивата поскапуваат за 1,5 денар по литар

Цената на горивата од ноќеска на полноќ се зголемува за 1,5 денар по литар одлучи денеска Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги (РКЕ). Со одлуката се врши зголемување на малопродажните цени на нафтените деривати во просек за 2,17 отсто. Новата малопродажна цена на ЕУРОСУПЕР БС-95 изнесува 75 денари за литар, ЕУРОСУПЕР БС-98 ќе се […]

Повеќе

Од полноќ горивата повторно поскапуваат

Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги (РКЕ) донесе одлука со која се врши зголемување на малопродажните цени на нафтените деривати во просек за 1,23 % . Малопродажните цени на бензините ЕУРОСУПЕР БС-95 и ЕУРОСУПЕР БС-98, како и на ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V) и на Екстра лесното масло за домаќинство (ЕЛ-1) се зголемуваат за 1,00 ден/литар, […]

Повеќе

Големо зголемување на цените на горивата од полноќ: Бензините поскапуваат по 2 денари, дизелот 2.5 денари!

Регулаторната комисија за енергетика донесе одлука со која цените на нафтените деривати од полноќ се зголемуваат. Цените на бензините ЕУРОСУПЕР БС-95 и ЕУРОСУПЕР БС-98 се зголемуваат за 2,00 ден/литар и од полноќ ќе изнесуваат за ЕУРОСУПЕР БС-95 75,50 ден/лит, а за ЕУРОСУПЕР БС-98 77,50 ден/лит. Од полноќ за 2,50 денари поскапува и дизелот. Новата цена […]

Повеќе