Заев: Ќе се брише зборот бугарски пред фашистички окупатор од учебниците и спомениците

Нема да се менуваат учебниците по историја, но ќе се менуваат термини бугарски фашистички окупатор, одговори премиерот Зоран Заев на новинарско прашање во врска со договорот со Бугарија каде треба да има промени во учебниците. –Тоа се термини каде што називот на пријателската нација Бугарија е поврзана со фашистички окупатор. Никаде во Европа не се споменува името […]

Повеќе