20 години од смртта на Васка Илиева

На денешен ден пред 19 години во Скопје на 77-годишна возраст почина Васка Илиева, една од најпрочуените пејачки на македонски народни песни. Поради ненадминатиот стил на пеење и неповторливиот глас, таа многу брзо станува многу популарна и настапува на безброј концерти, не само во татковинатa, туку и во тогашна Југославија, како и секаде во светот каде […]

Повеќе