(ФОТО) Започна Вевчанскиот карневал

Со традиционалното дефиле под маски, кои на сатиричен начин ќе ги прикажат настаните од изминатата година, официјално почна годинашниот Вевчански карневал. Градоначалникот Спасе Кочовски пред почетокот на карневалското дефиле, рече дека маските ги прикажуваат работите што не требало да се прават во текот на целата година и на нив не треба да се гледа суетно. […]

Повеќе

Се е подготвено за Вевчанскиот карневал – за забавата задолжени домашни изведувачи

Во рамките на манифестацијата Вевчански карневал, која, како што информира градоначалникот Спасе Кочовски, почнува на 12 јануари со отворање на мултикултурниот центар „Коста Србакоски“, вечерта настап ќе имаат охридскиот ди-џеј Фејс и Жаре бербер. Следниот ден, на 13 јануари, настап ќе има и локалниот уметник Перо Бели. Годинава решивме на Вевчанскиот карневал да настапат македонски […]

Повеќе