За Прочка во Велгошти ќе се одржи традиционалниот маскенбал „Емшири 2020“

По повод големиот верски празник Велики Поклади (Прочка), традиционално и оваа година во с. Велгошти на ден 01.03.2020 (недела) ќе се одржи маскенбал “Емшири 2020”. Маскенбалот кој ќе се одржи на спортското игралиште во Велгошти, е закажан да започне во 11:00 часот. За оваа пригода М.З Велгошти обезбеди награди за поголемите и симболични пакетчиња за […]

Повеќе

(ФОТО) Во Велгошти Светиот крст за Ненад Јовановиќ, а во Лескоец за Владимир Блажески

Ненад Јовановиќ беше најсреќен меѓу најхрабрите велгоштани кои ова утро се фрлија по Светиот крст. Во Лескоец, најсреќен беше Владимир Блажески. Нека крстот на двајцата им донесе мир, здравје, среќа и благосостојба. OХРИД 24 Please follow and like us:

Повеќе