Јаневска: Четири години немаме никакво образование, власта со лошите реформи уништи многу генерации млади луѓе

Реформата која дојде од претходната министерка Мила Царовска беше катастрофална, и наместо да се продолжи она што се почнало, па да се влезе во некаков ред, дојдоа некакви нови промени кои апсолутно не беа соодветни на нашиот образовен систем. Не само што концепцијата беше многу чудна со укинување на предмети и побарувачка од наставниците да […]

Повеќе

Јаневска до Шаќири: Нема пари за ученичкиот дом и за плата за наставниците во ,,Ванчо Питошески” Охрид, каде се парите министре?

Министре Шаќири,Дегутантно е веќе да зборувам за учебниците. Велите 1ви Септември. Ве молам кажете која година и одржете го зборот.Денес, за Регионалниот центар за стручно образование и обука ,,Ванчо Питошески”, во Охрид. Училиштето во свoj состав има ученички дом. Тој ученички дом е цела година во реконструкција. Точно пред една година, лани во месец февруари […]

Повеќе