(фото)Република Северна Македонија и на Википедија

Новото име Република Северна Македонија почна да го користи и глобалната интернет енциклопедија Википедија. Во информациите за земјава на Википедија на англиски, на француски, на грчки и на повеќе други светски јазици веќе е наведено дека новото име на државата е Република Северна Македонија. Се наведува и образложение дека тоа е направено со Договорот од […]

Повеќе