Четири месеци по смртта на охриѓанката Јана Арсовска, Вишиот управен суд пресуди во нејзина полза!

Охриѓанката Јана Арсовска која после долгата битка со тешката болест, но воедно и со македонскиот здравствен систем, почина на 12 Декември 2019 година, постхумно после четири месеци ја доби битката со Фондот за здравствено осигурување, објави нејзиното семејство на Фејсбук. Вишиот управен суд ја отфрли жалбата на ФЗО на одлуката на Управниот суд и на […]

Повеќе