Путин побарал издавање налог за aпсeњe на Сорос

Откако претходно САД распиша меѓународна потерница за иcтрага и апcење на милијардерот Џорџ Сорос, сега тоа го побарала и Русија, велат извештаите на медиумите на ЕУ. Имено, откако беше покрената петиција во САД со која се бара финансискиот гигант Џорџ Сорос да биде гонeт и да одговара за своите постапки и Владимир Путин иницираше механизми […]

Повеќе