(ФОТО) За амбиенталниот воздух немало пари, ама за коцкарници има: Владата во заминување доделува тендер за 1.500 коцкарски машини

Владата во заминување доделува тендер на „EuroGames Technology Ltd.“ во висина од 402 милиони денари за 1500 коцкарски машини, па знаете ли што значи тоа по 75 општини, тоа е по 20 апарати по општина на ниво на Македонија. Ако ги тргнеме помалите места, на секоја од скопскиве општини ќе имаме по 100 апарати, а […]

Повеќе

Следната македонска влада ќе ја состават ВМРО-ДПМНЕ и Христијан Мицкоски

Меѓународниот секретар на ВМРО-ДПМНЕ, Владимир Ѓорчев денеска имаше обраќање пред генералното собрание на Европската народна партија, во рамки на неколкудневната официјална посета на Брисел којашто ја реализираат заедно заедно со потпретседателот, Александар Николоски. Владимир Ѓорчев во своето обраќање политичките колеги од ЕПП ги запознал со катастрофалните состојби во Македонија. Ѓорчев го истакнал влошувањето на економската […]

Повеќе

Ѓорчев ќе ја бара поддршката за претседателски кандидат од редовите на ВМРО-ДПМНЕ

Пратеникот Влатко Ѓорчев на пре конференција изјави дека ќе се кандидира за претседател на државата од редовите на ВМРО-ДПМНЕ и ќе се јави на јавниот оглас објавен од партијата.

Повеќе