(ФОТО)Фекалии се излеваат во Охридско Езеро кај Воска

Фекалии се излеваат директно во водите на Охридско Езеро кај населбата Воска, во близина на хотел Мизо. Читател на ОХРИД 24 ни испрати слики и алармираше за овој проблем. -Во близина на хотел Мизо, има цевка директно е на плажата и од неа излегуваат фекалии кои се влеваат во езерот. Цела околина смрди, а тука […]

Повеќе

Вечерва гори трската во Воска

Нов пожар вечерва избувна во Охрид. Гори трската во населбата Воска. Ова денеска е втор пожар во Охрид. Попладнево пожар опустоши голема површина кај автокампот „Андон Дуков“. Инаку деновиве трската во езерото е честа мета на спалување. Претходно се палеше во струшкиот дел, но последниве денови, ваквата појава не го одмина и охридскиот дел од […]

Повеќе